OMGEVING & TOERISTISCHE TIPS

Omgeving Ermelo – Veluwe

Hotel De Heerlickheijd heeft een prachtige locatie net aan de rand van Ermelo op de Veluwe omgeven door bossen. Vanuit het hotel kunt u de leukste uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Burg Bieren – een bedrijf met een eigen bierbrouwerij, bierwinkel en café met meer dan 2000 verschillende bieren. Maar ook Wijngaar Telgt is de moeite waard. Zij geven rondleidingen en excursies en wijnproeverijen.

In Ermelo is een bezoekje aan Windkorenmolen “De Koe” heel leuk. De Windmolen ligt aan het Molenaarsplein in Ermelo. U kunt de molen bezichtigen en in de sfeervolle molenwinkel vindt u allerlei lekkernijen. Op zaterdag is de molenaar aanwezig en draait de molen. Op donderdag- en vrijdagmiddag en zaterdag is er een gids aanwezig en kunt u de molen bezichtigen. De gids laat u de prachtige techniek van de molen zien en vertelt u graag meer.

Windmolen de Koe Ermelo

Alle uitjes op een rijtje

Aviodrome

Voor men die interesse heeft in de ontwikkeling van de luchtvaart is Aviodrome een sterke aanrader! In dit themapark mag u overal dichtbij komen en soms zelfs gebruik van maken zonder extra kosten. Dit is met de auto een klein halfuur rijden.

Adres: Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad

Burg Bieren

Burg Bieren heeft ook een eigen bierbrouwerij. De brouwerij bestaat vanaf 1995. Hier vindt u meer dan 2500 verschillende bieren vanuit de hele wereld. Uit landen als Nederland, België, Duitsland, Amerika, Japan, Italië, Schotland, Engeland en nog veel meer. De brouwerij organiseert rondleidingen door de brouwerij, hèt uitje voor de echte bierliefhebbers. Bij de brouwerij bevindt zich een speciaal bier café waar u ook een hapje kunt eten.

Adres: Putterweg 45, 3851 GB Ermelo
Klik hier voor de website

Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Waar vind je de leukste speelkameraadjes die je maar kunt wensen en waar je altijd de spannendste avonturen beleefd? Dan ben je bij het Dolfinarium bij het goede adres. Het Dolfinarium heeft voorstellingen met dolfijnen, walrussen en met zeeleeuwen. Het perfecte uitje voor het gezin.

Adres: Strandboulevard Oost 1, 3841 AB Harderwijk
Klik hier voor de website

Kleiduivenschieten in Biddinghuizen bij Dorhout Mees

Kleiduivenschieten is leuk! Zowel mannen als vrouwen ervaren deze sport als zeer attractief. Schiet – onder leiding van onze gediplomeerde instructeurs – met een geweer waarin hagelpatronen gaan op de kleiduif, een soort schoteltje. Al na een paar schoten zul je in de ban zijn van deze spannende en ontspannende sport.

Adres: Strandgaperweg 30, 8256 PZ Biddinghuizen
Klik hier voor de website

Escaperoom Harderwijk

In Escaperoom Harderwijk beleef je dé ultieme beleving op gebied van escaperooms. Er zijn 3 kamers waar je met maximaal 8 personen probeert binnen de tijd te ontsnappen. Geniet met volwassenen maar ook met kinderen van deze spannende beleving.

Adres: Gelreweg 34, 3843 AN Harderwijk
Klik hier voor de website

Flevonice Biddinghuizen Sports & funpark

Verzorgde, sportieve bijeenkomsten waarbij ‘optimaal genieten met elkaar’ en ‘nergens over na hoeven denken’ de sleutelwoorden zijn. Schaatsen, driftkarten of Obstacle run. Geniet van een leuke dag en laat u verrassen!

Strandgaperweg 20, 8256 PZ Biddinghuizen
Klik hier voor de website

HeliCentre Helikopter Vliegschool Lelystad

Wilt u samen met vrienden of familie eens een rondvlucht per helikopter maken? Dit kan bij HeliCentre voor scherpe prijzen! Zelf vliegen? Ook dit is mogelijk. Ervaar het gevoel als helikopterpiloot.

Adres: Emoeweg 12, 8218 PC Lelystad
Klik hier voor de website

Kok Experience Harderwijk

Kok Experience biedt een spectaculaire beleving voor jong en oud. Speel in het avontuurlijke indoor en outdoor speelparadijs, sluip door het spannende lasergame doolhof, eet smaakvolle gerechten in het restaurant. Of bekijk de nieuwste films in de bioscoop Kok CinemaxX.

Adres: Hoofdweg 2, 3842 GZ Harderwijk

Klik hier voor de website

Koningin Julianatoren

De Julianatoren in Apeldoorn is een gezellig, veilig en overzichtelijk pretpark.
Het pretpark, met meer dan 60 te gekke attracties, biedt een heerlijk dagje uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Klik hier voor de website

Museum het Pakhuis Ermelo

Het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe. Achter de schuifdeuren van het Pakhuis gaat een schatkamer voor je open. Dompel je onder in de rijke geschiedenis en natuur van Ermelo. Laat je verrassen door wondere weetjes en ervaar het verleden van dichtbij.

Adres: Molenaarsplein 24, 3851 MZ Ermelo
Klik hier voor de website

Noord-Veluws Museum

Het Noord-Veluws Museum is vooral een kunstmuseum, dat werk toont van Noord-Veluwse kunstenaars. Het museum beperkt zich niet tot het geven van informatie over de schilderijen, maar koppelt daar verhalen aan. Erg interessant dus!

Adres: Winckelweg 17a, 8071 DN Nunspeet
Klik hier voor de website

Golf4all Golfclub Zeewolde

Golf4all ligt aan de rand van Flevoland in Zeewolde nabij Harderwijk. Het karakter van de polder is op goldbaan gekoppeld aan een links-achtige omgeving. Nieuwe holes, driving range en een Par-3 shortgolfbaan, Golf4all heeft het allemaal!

Adres: Pluvierenweg 5, 3898 LL Zeewolde

Klik hier voor de website

Pitch & Putt Golf Strand Horst

Een golfspel voor iedereen! Met de aantrekkelijke arrangementen zoals met een barbecue, buffet en dergelijke. Ook zonder ervaring is het leuk golfen! Het is een 18-holes golfbaan met korte afstanden tussen de holes.

Adres: Palmbosweg 4, 3853 LB Ermelo

Klik hier voor de website

Schaapskooi Ermelo

De schaapskooi van Ermelo is één van de grootste van Gelderland. Hij biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 schapen. In maart staat het vol met lammetjes en moederschapen. In het naastgelegen bezoekerscentrum is veel informatie over de schapen te vinden.

Adres: Postweg 50, 3850 CB Ermelo

Klik hier voor de website

Segway-Veluwe 

Wat is nou een leukere manier om er op uit te trekken dan met een Segway?! De Segway is het eerste zelfbalancerende vervoermiddel ter wereld. Segway-Veluwe biedt geheel verzorgde tours zodat iedereen optimaal kan genieten van deze unieke ervaring!

Adres: Sophialaan 7, 3851 XH Ermelo

Klik hier voor de website

Stadsmuseum Harderwijk 

Het stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud. Verder kunt u er een kop koffie drinken of lunchen in het Cultuurcafé, de museumwinkel bezoeken of de binnentuin bekijken.

Adres: Donkerstraat 4, 3841 CC Harderwijk

Klik hier voor de website

Theater Harderwijk

Voor een echt avondje uit bent u bij Theater Harderwijk aan het juiste adres. Met vele diverse voorstellingen, zo’n 60, verdeeld in de genres: ‘Jeugdvoorstelling, ‘Cabaret’, ‘Toneel’, ‘Muziek/show’. Ook biedt het theater een podium voor amateurgezelschappen uit Harderwijk en omgeving.

Adres: Stationslaan 26, 3842 LA Harderwijk

Klik hier voor de website

Veluws Zandsculpturenfestijn

Het Zandsculpturenfestijn is geopend vanaf 13 april t/m 27 oktober 2018. Het thema dit jaar is bekend: Hollandse Meesters. Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw komen in leven in Garderen.

Adres: Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen

Klik hier voor de website

Walibi Holland

Ga de strijd aan met angsten, onzekerheden, verwachtingen en gewoontes in dit grote, leuke attractiepark! Met maar liefst 7 achtbanen verveel je je nooit!

Adres: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen

Klik hier voor de website

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!