• en
 • menu
  Ontdek de Veluwe

  De Veluwe

  Hotel de Heerlickheijd heeft een prachtige locatie net aan de rand van Ermelo op de Veluwe omgeven door bossen. Vanuit het hotel kunt u de leukste uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Burg Bieren – een bedrijf met een eigen bierbrouwerij, bierwinkel en café met meer dan 2000 verschillende bieren. Maar ook Wijngaar Telgt is de moeite waard. Zij geven rondleidingen, excursies en wijnproeverijen. In Ermelo is een bezoekje aan Windkorenmolen “De Koe” aan te raden. De Windmolen ligt aan het Molenaarsplein in Ermelo. U kunt de molen bezichtigen en in de sfeervolle molenwinkel vindt u allerlei lekkernijen. Op zaterdag is de molenaar aanwezig en draait de molen. Op donderdag-, vrijdagmiddag en zaterdag is er een gids aanwezig en kunt u de molen bezichtigen. De gids laat u de prachtige techniek van de molen zien en vertelt u graag meer.

  Fietsen op de Veluwe

  Fietsen op de Veluwe

  De Horst Route. Deze bewegwijzerde route voert je door het agrarisch cultuurlandschap van Ermelo en Putten. De route is 35 km. lang. Tijdens de afwisselende fietsroute, die je kan starten bij Station Putten, kom je langs diverse bezienswaardigheden zoals Bosbessenkwekerij ‘De Pollekamp, Kasteel de Vanenburg en boerderijwinkel Groenewoud. De Horstroute is een initiatief van Vallei & Boerderij.

  Vraag fietsroutes aan
  Wandelen op de Veluwe

  Wandelen op de Veluwe

  Wandeling vanuit het hotel naar Schaapskooi Ermelo. Wandel door de kleurschakelingen van het bos en kijk plotseling uit over de weidsheid van de Ermelosche Heide. In de verte zie je misschien wel de schaapsherder met zijn kudde lopen. De route voert je langs het bezoekerscentrum en de schaapskooi. Vanaf daar keert de route weer via smalle bospaadjes richting de Heerlickheijd van Ermelo.

  Vraag wandelroutes aan
  UIT-agenda van de Veluwe

  UIT-agenda van de Veluwe

  Ben je toe aan ontspanning en plezier en op zoek naar leuke activiteiten en uitjes op de Veluwe? Bekijk dan de UIT-agenda van Ermelo Buitenleven.

  Klik hier
  Bekijk onze hotelarrangementen