menu

Avondje Frits Spits

Op zaterdagavond 1 februari 2020 komt Frits Spits, meest invloedrijke radiopresentator van de vorige eeuw naar Hotel de Heerlickheijd in Ermelo. Deze avond zal hij vertellen en voordragen uit zijn recent gepubliceerde boek 'Alles lijkt zoals het was'.

Neerlandicus Frits zal in gesprek gaan met Jan Douwe Kroeske, voorlezen uit zijn boek en het publiek meenemen met de muziek die hem zo heeft geraakt.

Presentatie van de avond ligt in handen van Jan Douwe Kroeske en wordt mogelijk gemaakt door Hotel de Heerlickheijd Ermelo, Bruna Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe. Het boek van Frits kun je ter plekke kopen en laten signeren! 

Frits Spits
Schrijver, Neerlandicus en radiopresentator Frits Spits, pseudoniem van Frits Ritmeester, is bekend van onder andere De Avondspits en De Taalstaat. Dat doet hij met succes, want sindskort gaat hij door het leven met de titel 'Radiomaker van de Eeuw'. 

Alles lijkt zoals het was
Het leven van Frits en zijn vrouw Greetje bestond grotendeels uit muziek. In zijn laatste boek haalt Frits herinneringen op aan de hand van liedjes die veel voor hem betekenden tijdens de periode na het overlijden van z'n vrouw Greetje in 2018.
Aan de hand van deze Nederlandstalige liedjes schreef Frits het boek 'Alles lijkt zoals het was'. 

Praktische informatie
De avond begint om 19.45 uur in Hotel de Heerlickheijd in Ermelo. Entree: €15,00 voor volwassenen. 

Lees meer over de Heerlickheijd