menu
Opening

Opening kabouterpad start van de herfstvakantie bij Hotel de Heerlickheijd van Ermelo (VANAF 10 OKTOBER)

Ermelo –  zaterdag 10 oktober wordt om 16.00 uur bij hotel de Heerlickheijd van Ermelo een sprookjesachtig kabouterpad geopend. De boswachter gaat samen met een aantal kinderen van zwemschool de Waterdruppel het pad feestelijk in gebruik nemen. Het ‘Kabouterpad’ is een route voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en is corona-proof te ontdekken.

Kabouterpad

Het ‘Kabouterpad’ is dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergang en is samen met een volwassen begeleider te betreden, na zonsondergang slapen de kabouters.

Allemaal kabouters

Vanaf de herfstvakantie verandert het bos bij hotel de Heerlickheijd van Ermelo in een betoverende wereld vol herfstige kleuren en geuren. De najaarszon straalt door de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond in het kabouterbos bij het hotel. Een deel van de prachtige Franse tuinen van het hotel is omgetoverd tot een echt kabouterbos. In het bos zijn allemaal lieve kabouters komen wonen. Ze zijn hier komen wonen omdat ze gek zijn op het hotel met al haar mogelijkheden.

Rood met witte stippen

Kabouters en de rood met witte stippen paddenstoelen zijn natuurlijk niet zo groot, maar als je goed kijkt zie je overal kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand en zelfs wielsporen van een kruiwagentje. Volg het kabouterpad bij de Heerlickheijd en met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…Vanaf zaterdag 10 oktober is het kabouterbos bij de Heerlickheijd het kabouterpad te bewandelen.

Herfstvakantie
In de herfstvakantie kunnen kinderen samen met hun ouders/begeleiders een speciale herfstspeurtocht doen; Rood met witte stippen. Van vrijdag 9 tot en met zondag 25 oktober kun je tussen 12.00 en 15.00 uur starten door je aan te melden bij de receptie van het hotel. Daar krijgen de kinderen  een rugzak met een echte kaboutermuts,,de speurtocht,  wat lekkers en een opdrachtenboek voor onderweg. Dit opdrachtenboek wisselt mee met elk seizoen waardoor het Kabouterpad nooit verveelt. Na afloop krijg je een verrassing en de puntmuts mag mee naar huis.

MEER INFORMATIE:

  • De kosten van het kabouterpad zijn € 6,50 per kind (als overnachtende hotelgast) en € 7,50 per kind voor niet-hotelgasten.
  • Het kabouterpad is geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.
  • Na zonsondergang geen toegang in het bos. De kabouters slapen dan! Wil je op pad met een rugzakje, de leuke opdrachten doen en picknicken onderweg? Dan kun je tijdens openingstijden terecht bij de receptie van het hotel om de benodigde spulletjes op te halen.We vragen je hiervoor wel te reserveren. Zo voorkom je teleurstelling!
  • De Kaboutermuts en het lekkers mag je daarna mee naar huis nemen!
  • Trek goede gympen of wandelschoenen aan
Reserveer een kabouterplekje