WELLNESS

Genieten van de luxe van onze Wellness & Spa

Overdekt verwarmd zwembad

Op zoek naar een hotel met zwembad op de Veluwe? Dan bent u bij Hotel de Heerlickheijd aan het juiste adres. Het grote overdekte zwembad heeft een directe verbinding met het terras waar u op zomerse dagen heerlijk kunt genieten op de zonnebedden.

  • Als hotelgast is het mogelijk om geheel gratis gebruik te maken van al onze Wellness faciliteiten.
  • Het zwembad, Finse sauna, Turks stoombad, whirlpool en het Fitness Center zijn dagelijks geopend van 7.00 tot 23.00 uur.
  • Met uw kamersleutel heeft u toegang tot al deze faciliteiten. Bij zowel het zwembad als de sauna zijn kleedruimtes en kluisjes aanwezig.
  • Alle onze Wellness faciliteiten bevinden zich in het souterrain van het hotel en zijn het makkelijkst te bereiken door de trap of lift naar beneden te nemen. Vanaf uw hotelkamer gaat u in de richting van de hotelkamers 183 of 283, aan deze zijde neemt
    u de trap of lift naar beneden. Indien uw kamer op de begane grond is gesitueerd, loopt u langs de receptie naar de lift aan de andere zijde van het hotel.
  • Badjassen en slippers zijn tegen betaling (€ 9,50 per set) aan de receptie verkrijgbaar.
  • Voor het gebruik van fitness en wellness faciliteiten dient u de handdoeken van de kamer mee te brengen. U kunt bij de receptie altijd schone handdoeken halen tegen betaling (€ 0,75 per handdoek).
Zwembad 360 Hotel Heerlickheijd van Ermelo - Spherical Image - RICOH THETA

Turks stoombad

In tegenstelling tot een droge sauna zorgt de vochtige lucht in het Turks stoombad voor het saunaklimaat. De stoom condenseert op uw huid en helpt de spieren te ontspannen. Geniet van de geur van Eucalyptus, de positieve uitwerking op de luchtwegen en ervaar het gevoel om vrij te kunnen ademen.

Finse sauna’s (2)

De Finse sauna is een echte traditionele sauna. De temperatuur stimuleert transpireren waardoor gif- en afvalstoffen worden afgevoerd uit het lichaam. Daarbij wordt het immuunsysteem versterkt.

Whirlpool

Terwijl u gemasseerd wordt door de bubbels droomt u weg in onze jacuzzi. In tegenstelling tot de warme variant is onze jacuzzi ingesteld op exact 29 graden, dit geeft u de gelegenheid om geleidelijk en verantwoord af te koelen na het sauna bezoek.

Het bruisend water heeft een revitaliserende werking en helpt stress en spanning te verminderen.

Fitness Center

10 redenen waarom het een goed idee is om te fitnessen;

1. Sporten verlaagt je hartslagfrequentie. Het hart is een spier. Door aërobische training wordt die spier sterker gemaakt, waardoor je hart efficiënter gaat pompen door meer bloed per slag te verplaatsen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. In theorie kan dat je leven met enkele jaren verlengen.

2. Sporten vermindert de kans op een hartkwaal. Beweging vermindert het klonteren van het bloed, waardoor de kans dat je een hartkwaal krijgt, wordt verkleind. De mensen die niet sporten lopen twee maal zoveel kans om een hartkwaal te krijgen.

3. Sporten vermindert de kans op een beroerte

4. Sporten verlaagt je bloeddruk

5. Sporten vermindert de kans op darmkanker. Door regelmatig te sporten wordt het verteringsproces beter gereguleerd.

6. Sporten zorgt ervoor dat je botten sterker en gezonder worden

7. Sporten zorgt voor een betere conditie en sterkere longen

8. Sporten geeft een gezondere huidskleur en helpt je huid elastisch te blijven

9. Sporten helpt je overtollig gewicht te verliezen en je gewicht op peil te houden. Sporten is een belangrijke factor in het kwijtraken van gewicht en het daarna op peil houden. Dat komt doordat het sporten je metabolisme (de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt) verhoogt en daarnaast je spiermassa vergroot waardoor er meer vet wordt verbrand.

10. Sporten reguleert je bloedsuikergehalte

Fysieke activiteit helpt om de glucosegehalten van je lichaam op peil te houden, wat extra belangrijk is voor diabetici of diegenen die het risico lopen om diabeet te worden.

Fitness bij Hotel de Heerlickheijd van Ermelo

Fitness Hotel de Heerlickheid van Ermelo

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!