menu

Hotel de Heerlickheijd van Ermelo opent kabouterpad

Bron: Ermelo Nieuws

 

 

 

Bestaan kabouters echt? Wel bij Hotel de Heerlickheijd van Ermelo aan de Staringlaan 1. De van oorsprong mythologische wezentjes zochten een nieuw onderkomen en raakten erg gecharmeerd van het bos op het terrein van Hotel de Heerlickheijd van Ermelo.

Echt kabouterbos
Eigenaresse Janette Sybrandy en haar dochter Camille beloofden een sprookjesachtig kabouterpad te maken, om het kaboutervolk over de streep te trekken. Dat lukte, want de kabouters zijn verhuisd naar het bos. Daarvoor werd een deel van de prachtige Franse tuinen van het hotel is omgetoverd tot een echt kabouterbos. Hoe gaaf is het dan dat jij als kind tussen de 3 en 8 jaar, samen met je papa en mama of opa en oma op zoek mag gaan naar al deze leuke, grappige en lieve kabouters?

Spannend avontuur
Dat kan vanaf vandaag. Vanmiddag, zaterdag 10 oktober, is het Kabouterpad namelijk officieel geopend door een paar kinderen en boswachter Reinier. Wie het Kabouterpad volgt staat een spannend avontuur te wachten. Kabouters kom je tegen in alle soorten en maten. Maar knijp je ogen eens tot spleetjes, dan zie je ze ook tussen de bomen schommelen, schaterend van plezier.

Kruiwagentje
Kabouters en de rood met witte stippen paddenstoelen zijn er natuurlijk ook, alsook kleine deurtjes in boomstammen. Wat zou daar nu achter zitten? En als je goed kijkt zie je overal kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, en zelfs wielsporen van een kruiwagentje.

Speciale herfstspeurtocht
In de herfstvakantie kunnen kinderen samen met hun ouders/begeleiders een speciale herfstspeurtocht doen; Rood met witte stippen. Van vrijdag 9 tot en met zondag 25 oktober kun je tussen 12.00 en 15.00 uur starten door je aan te melden bij de receptie van het hotel. Daar krijgen de kinderen een rugzak met een echte kaboutermuts, de speurtocht, wat lekkers en een opdrachtenboek voor onderweg. Dit opdrachtenboek wisselt mee met elk seizoen waardoor het Kabouterpad nooit verveelt. Na afloop krijg je een verrassing en de puntmuts mag mee naar huis.

Meer weten?

• De kosten van het kabouterpad zijn € 6,50 per kind (als overnachtende hotelgast) en € 7,50 per kind voor niet-hotelgasten.
• Het kabouterpad is geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.
• Na zonsondergang geen toegang in het bos. De kabouters slapen dan!
•  Wil je op pad met een rugzakje, de leuke opdrachten doen en picknicken onderweg? Dan kan je tijdens openingstijden terecht bij de receptie van het hotel om de benodigde spulletjes op te halen. We vragen je hiervoor wel te reserveren. Zo voorkom je teleurstelling!
• De Kaboutermuts en het lekkers mag je daarna mee naar huis nemen!
• Trek goede gympen of wandelschoenen aan

 

Kabouterpad geopend, wilt u een kamer boeken?